Adress:

Svenssons Saxvallen
Karolinervägen 28
830 15 Duved

Tel: 0647-205 58

 

OM BUSSBOLAG BUSSFÖRETAG - SVENSSONS I SAXVALLEN AB

Om Svenssons Saxvallen

omLite historik

Svenssons Saxvallen är idag synonymt med välvårdade och moderna turistbussar i Åredalen. Det har inte alltid varit så. När nuvarande ägarens farfar började 1921 var det inte frågan om att transportera upplevelsetörstande turister i bussar utan då var det post med häst och vagn. Man kan säga att det var då åkerirörelsen startade som skulle göra Svenssons på Saxvallen kända för fler än bönderna längs Skalstugevägen.

Vägen är en mellanriksväg och var ända in på början av sextiotalet den enda bilvägen till Norge från Jämtland. Det var alltså från den lilla fjällbyn Saxvallen efter Skalstugevägen som Sven Svensson började köra post och rika köpmän som ville ut och jaga ripa i fjällen.

Fordonens intåg kom redan året därpå. Då köpte Sven den första taxibilen. Den var egentligen en vanlig personbil med taxitillstånd – nästan alla bilägare efter vägen hade taxirättigheter. Åren gick och Sven fortsattate att köra folk och gods med både lastbil och buss, även med de så vanliga fordonen på de norrländska vägarna, den så kallade ”Skvadern”.

Verksamheten drivs idag i tredje generationen av Jan Svensson, Anneli Svensson Wassdahl och Urban Svensson där även 4:e generationen arbetar.
Antalet anställda är 16 – 20 under vintersäsong och ca 12 st resten av året.

Fordonspark:

7 skidbussar, 4 stora turistbussar, 3 linjebussar, 2 mindre bussar, 1 hjullastare,1 traktorgrävare, 1 lastbil ( grusbil )

Kontakta oss gärna för mer information!

 

Skräddarsydda resor

Vi hjälper även till med boende, mat och övriga önskemål för våra resenärer vi behov. Har ni ett önskemål om destination?
Kontakta oss så tar vi fram en lösning tillsammans!

Telefon: 0647-205 58 Eller epost: svensson.saxvallen@telia.com

90